Ετικέτες

εσωτερικός διάλογος (129) ψυχική υγεία (83) ευαισθητοποίηση (50) πρόληψη (43) υγεία (41) ΕΚΨ&ΨΥ (38) εθελοντισμός (34) κοινές δράσεις (31) νέα (27) άρθρα (23) αιμοδοσία (21) πρόγραμμα ευαισθητοποίησης (20) Κέντρο Ημέρας (19) σχολεία (18) εφηβεία (17) ευπαθείς ομάδες (16) διάλογος (15) οικονομική κρίση (14) ΚΕΔΜΟΠ (11) δότες μυελού των οστών (11) παιδική ηλικία (10) απόψεις (9) ευχές (9) ενδοσχολική βία (8) εξαρτήσεις (8) θέσεις εργασίας (8) ΚΜΨΥ (6) Κοι.Σ.Π.Ε. (6) αλληλοβοήθεια (6) δήμος (6) εθισμός (6) εργασία (6) οικογένεια (6) προσφορά (6) Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (5) έφηβοι (5) αλληλεγγύη (5) παζάρι (5) ΑμεΑ (4) Κοινωνική Εργασία (4) διαμαρτυρία (4) δικαιώματα ψυχικά ασθενών (4) προσχολική ηλικία (4) υποστήριξη (4) ψύχωση (4) Ειδικό Σχολείο (3) Μ.Ψ.Α (3) Π.Η. Ψυχικής Υγείας (3) αναπτυξιακά προβλήματα (3) ενδοοικογενειακή βία (3) ευάλωτες ομάδες (3) κοινωνικό παντοπωλείο (3) λογοθεραπεία (3) ομάδες γονέων (3) ομάδες ευασθητοποίησης (3) ομάδες εφήβων (3) σεμινάρια (3) στρες (3) σύστημα υγείας (3) DSH - PC (2) student voice (2) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2) ΕΕΕΕΚ (2) Ψυχιατρική μεταρρύθμιση (2) άγχος (2) βία (2) γυναίκα (2) δράσεις εκτός Φωκίδας (2) κακοποίηση (2) κατάθλιψη (2) πολιτισμός (2) τέχνη (2) Best Buddies Greece (1) Erasmus+ (1) Δ.Α.Φ. (1) Δίκτυο Φορέων Ψυχικής Υγείας (1) Δίκτυο κατα της Βίας στο Σχολείο (1) Κοινωνικό Σχολείο (1) Π.Ε. Φωκίδας (1) Πριγκίπισσα Χριστίνη (1) Ρομά (1) άποροι (1) δενδροφύτευση (1) διακιώματα παιδιού (1) διαφορετικότητα (1) δικαιώματα παιδιού (1) κοινωνική αναπαράσταση (1) κοινωνικός αποκλεισμός (1) νόμος 3500/2006 (1) ομάδα εργασίας (1) προκαταλήψεις (1) πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα (1) πρόσφυγες (1)

13 Νοεμβρίου 2013

Ημερίδα «Η επικοινωνία ως αντίδοτο στη σχολική βία: η συμβολή της δημιουργικότητας».

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το  Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Φωκίδας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ» και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους με τίτλο «Η επικοινωνία ως αντίδοτο στη σχολική βία: η συμβολή της δημιουργικότητας».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, ώρες 10.00 – 14.00 το βιωματικό μέρος και 15:00 – 18:00 τα εργαστήρια- των οποίων θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα η θεματολογία-, στο χώρο του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.
Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γονείς με σκοπό την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και την αντιμετώπιση των δύσκολων καθημερινών ζητημάτων. Παράλληλα στόχος της ημερίδας αποτελεί η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την προώθηση της δημιουργικότητας σε μία εποχή που ταλανίζεται από οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση. Μέσα για την επίτευξη των στόχων της ημερίδας αποτελούν τα βιωματικά εργαστήρια αλλά και η ενεργή συμμετοχή των εφήβων, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Ελάτε λοιπόν να επικοινωνήσουμε αλλά και να δημιουργήσουμε τις γέφυρες που θα μας φέρουν πιο κοντά και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βρούμε ιδέες που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητα μας.  
Η διοργάνωση αυτή αποτελεί συνέχιση της ημερίδας που υλοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013 με τίτλο «Η επικοινωνία ως αντίδοτο στη σχολική βία» και μπορούν να συμμετέχουν εξίσου άτομα που είχαν πάρει μέρος τον Ιούνιο δίνοντας συνέχεια στη διεργασία που είχε γίνει, αλλά και νέοι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, γονείς και έφηβοι που το επιθυμούν. Καθένας από εσάς ας φέρει κι άλλον έναν φίλο, συγγενή, γιαγιά-παππού, γείτονα. Για δηλώσεις συμμετοχής αποστείλετε το Δελτίο Συμμετοχής που θα βρείτε αναρτημένο εδώ στο ιστολόγιο και την σελίδα facebook του Δικτύου «Ακεσώ» (http://www.facebook.com/pages/Δίκτυο-Συνεργαζόμενων-Φορέων-για-την-Υγεία-Ακεσώ, http://diktyoakeso.blogspot.gr/) έως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 μέσω e-mail ή fax στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας:  Fax.: 2265022600, E-mail: omadaergou.fok@gmail.com.


Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2265022924 και 2265023222, email: omadaergou.fok@gmail.com
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr