Ετικέτες

εσωτερικός διάλογος (129) ψυχική υγεία (83) ευαισθητοποίηση (50) πρόληψη (43) υγεία (41) ΕΚΨ&ΨΥ (38) εθελοντισμός (34) κοινές δράσεις (31) νέα (27) άρθρα (23) αιμοδοσία (21) πρόγραμμα ευαισθητοποίησης (20) Κέντρο Ημέρας (19) σχολεία (18) εφηβεία (17) ευπαθείς ομάδες (16) διάλογος (15) οικονομική κρίση (14) ΚΕΔΜΟΠ (11) δότες μυελού των οστών (11) παιδική ηλικία (10) απόψεις (9) ευχές (9) ενδοσχολική βία (8) εξαρτήσεις (8) θέσεις εργασίας (8) ΚΜΨΥ (6) Κοι.Σ.Π.Ε. (6) αλληλοβοήθεια (6) δήμος (6) εθισμός (6) εργασία (6) οικογένεια (6) προσφορά (6) Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (5) έφηβοι (5) αλληλεγγύη (5) παζάρι (5) ΑμεΑ (4) Κοινωνική Εργασία (4) διαμαρτυρία (4) δικαιώματα ψυχικά ασθενών (4) προσχολική ηλικία (4) υποστήριξη (4) ψύχωση (4) Ειδικό Σχολείο (3) Μ.Ψ.Α (3) Π.Η. Ψυχικής Υγείας (3) αναπτυξιακά προβλήματα (3) ενδοοικογενειακή βία (3) ευάλωτες ομάδες (3) κοινωνικό παντοπωλείο (3) λογοθεραπεία (3) ομάδες γονέων (3) ομάδες ευασθητοποίησης (3) ομάδες εφήβων (3) σεμινάρια (3) στρες (3) σύστημα υγείας (3) DSH - PC (2) student voice (2) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2) ΕΕΕΕΚ (2) Ψυχιατρική μεταρρύθμιση (2) άγχος (2) βία (2) γυναίκα (2) δράσεις εκτός Φωκίδας (2) κακοποίηση (2) κατάθλιψη (2) πολιτισμός (2) τέχνη (2) Best Buddies Greece (1) Erasmus+ (1) Δ.Α.Φ. (1) Δίκτυο Φορέων Ψυχικής Υγείας (1) Δίκτυο κατα της Βίας στο Σχολείο (1) Κοινωνικό Σχολείο (1) Π.Ε. Φωκίδας (1) Πριγκίπισσα Χριστίνη (1) Ρομά (1) άποροι (1) δενδροφύτευση (1) διακιώματα παιδιού (1) διαφορετικότητα (1) δικαιώματα παιδιού (1) κοινωνική αναπαράσταση (1) κοινωνικός αποκλεισμός (1) νόμος 3500/2006 (1) ομάδα εργασίας (1) προκαταλήψεις (1) πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα (1) πρόσφυγες (1)

23 Δεκεμβρίου 2013

Το Δίκτυο "Ακεσώ" σας εύχεται χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο νέο έτος!


Πρόγραμμα Σεμιναρίων για το Κέντρο Ημέρας για το Ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014


To Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων και η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Φωκίδας διοργανώνουν σειρά εισηγήσεων που αφορούν ποικίλη θεματολογία της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας. 
Σύγχρονα δεδομένα από το Σχολείο μας διδάσκουν πως πλέον ο μαθητής όλο και περισσότερο προσεγγίζει και ανοίγεται στον εκπαιδευτικό για θέματα που άπτονται της ψυχικής του υγείας. Το γεγονός αυτό φορτώνει με άγχος και ευθύνη τον σύγχρονο εκπαιδευτικό, ο οποίος προβληματίζεται για τον τρόπο που θα στηρίξει, και θα ανακουφίσει το παιδί και τους γονείς του από τα ζητήματα που τους απασχολούν. 
Πως θα χειριστώ λοιπόν έναν μαθητή με αυξημένο άγχος; Πως θα πλησιάσω έναν μαθητή μου που δείχνει να τον απασχολεί κάτι; Τι στάση θα κρατήσω σε σχέση με έναν μαθητή που πρόσφατα έμαθα πως βίωσε μια απώλεια; Με ποιό τρόπο θα μπορούσαν να συνεργαστούν γόνιμα γονείς και εκπαιδευτικοί για το συμφέρον του παιδιού; 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και σε γονείς που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να αυξήσουν τις δεξιότητές επικοινωνίας τους, στη καθημερινή  τους συναλλαγή, με τους μαθητές ή το παιδί τους.
Κάθε εισήγηση θα συνοδεύεται από βιωματικές ασκήσεις καθώς και διανομή σημειώσεων.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 
Ημέρα και Ώρα Διεξαγωγής: Κάθε δεύτερη Πέμπτη, 19.00μμ έως 20.30μμ.


Μέρος Διεξαγωγής: Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων (Αίθουσα Διδασκαλίας) 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με: 22650.23333 (Γραμματεία Κέντρου Ημέρας) 


9 Δεκεμβρίου 2013

Διημερίδα «Έχεις λόγο…» - Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας, πρόκειται να πραγματοποιήσει διημερίδα με τίτλο «Έχεις λόγο…» - Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. 
Η πρώτη ημέρα της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα 10.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Δελφών στην Άμφισσα, με θέμα την ενδυνάμωση των ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και η δεύτερη μέρα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 18.30, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, όπου θα γίνει προβολή της ταινίας «Ταξίδι στην χώρα των Λοκρών»[1], παρουσία της σκηνοθέτιδος Ίριδας Ζαχμανίδη. 
Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας είναι η ενίσχυση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλοϋποστήριξης, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της αντιμετώπισης του κοινωνικού στίγματος. Παράλληλα, μέσα από την ταινία φαίνεται πόσο σημαντικό είναι ο λήπτης υπηρεσιών ψυχικής υγείας, να έχει λόγο, να έχει δικαιώματα και να συμμετέχει ενεργά στην διαχείριση της καθημερινότητάς του διεκδικώντας ό, τι είναι χρήσιμο γι’ αυτόν. 
Η διημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2265022924 και 2265023222, email: omadaergou.fok@gmail.com
Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr




[1] Μια ταινία ντοκιμαντέρ της Ίριδας Ζαχμανίδη 
Ο Γιάννης, ο Χρήστος, ο Λουκάς, τρείς διαφορετικοί χαρακτήρες, από 40 ως 60 ετών, συγκατοικούν σε προστατευμένο διαμέρισμα στην Άμφισσα, πόλη με παρελθόν τόσο παλιό όσο και οι πρώτοι Έλληνες, οι Λοκροί.
Ψυχικά νοσούντες, τελούν υπό την καθημερινή εποπτεία της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, ρυθμίζουν όμως μόνοι τους τα του οίκου τους και αναπτύσσουν τη δική τους προσωπική, κοινωνική, ή και επαγγελματική ζωή.
Σε διάδραση μεταξύ τους, με τους θεραπευτές, με τους άλλους ασθενείς, με την πόλη και τους πολίτες της Άμφισσας, με το χώμα, τις ελιές και τα πελώρια βουνά που τους περιβάλλουν, δια-δρουν και με τη δημιουργό της ταινίας: αυτή επιθυμεί να τους γνωρίσει και κατανοήσει σε βάθος, εκείνοι ανταποδίδουν, παίζοντας στην ταινία της. 
Μια ιστορία αγάπης.