Ετικέτες

εσωτερικός διάλογος (129) ψυχική υγεία (83) ευαισθητοποίηση (50) πρόληψη (43) υγεία (41) ΕΚΨ&ΨΥ (38) εθελοντισμός (34) κοινές δράσεις (31) νέα (27) άρθρα (23) αιμοδοσία (21) πρόγραμμα ευαισθητοποίησης (20) Κέντρο Ημέρας (19) σχολεία (18) εφηβεία (17) ευπαθείς ομάδες (16) διάλογος (15) οικονομική κρίση (14) ΚΕΔΜΟΠ (11) δότες μυελού των οστών (11) παιδική ηλικία (10) απόψεις (9) ευχές (9) ενδοσχολική βία (8) εξαρτήσεις (8) θέσεις εργασίας (8) ΚΜΨΥ (6) Κοι.Σ.Π.Ε. (6) αλληλοβοήθεια (6) δήμος (6) εθισμός (6) εργασία (6) οικογένεια (6) προσφορά (6) Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (5) έφηβοι (5) αλληλεγγύη (5) παζάρι (5) ΑμεΑ (4) Κοινωνική Εργασία (4) διαμαρτυρία (4) δικαιώματα ψυχικά ασθενών (4) προσχολική ηλικία (4) υποστήριξη (4) ψύχωση (4) Ειδικό Σχολείο (3) Μ.Ψ.Α (3) Π.Η. Ψυχικής Υγείας (3) αναπτυξιακά προβλήματα (3) ενδοοικογενειακή βία (3) ευάλωτες ομάδες (3) κοινωνικό παντοπωλείο (3) λογοθεραπεία (3) ομάδες γονέων (3) ομάδες ευασθητοποίησης (3) ομάδες εφήβων (3) σεμινάρια (3) στρες (3) σύστημα υγείας (3) DSH - PC (2) student voice (2) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2) ΕΕΕΕΚ (2) Ψυχιατρική μεταρρύθμιση (2) άγχος (2) βία (2) γυναίκα (2) δράσεις εκτός Φωκίδας (2) κακοποίηση (2) κατάθλιψη (2) πολιτισμός (2) τέχνη (2) Best Buddies Greece (1) Erasmus+ (1) Δ.Α.Φ. (1) Δίκτυο Φορέων Ψυχικής Υγείας (1) Δίκτυο κατα της Βίας στο Σχολείο (1) Κοινωνικό Σχολείο (1) Π.Ε. Φωκίδας (1) Πριγκίπισσα Χριστίνη (1) Ρομά (1) άποροι (1) δενδροφύτευση (1) διακιώματα παιδιού (1) διαφορετικότητα (1) δικαιώματα παιδιού (1) κοινωνική αναπαράσταση (1) κοινωνικός αποκλεισμός (1) νόμος 3500/2006 (1) ομάδα εργασίας (1) προκαταλήψεις (1) πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα (1) πρόσφυγες (1)

24 Μαρτίου 2015

«ΣΚΕΨΟΥ ΑΛΛΙΩΣ - ΣΚΕΨΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ» της ΕΚΨ&ΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας προτείνουν την υλοποίηση εθελοντικής εβδομάδας στα τέλη του Απρίλη, από τις 20 έως και τις 26 Απριλίου και προσκαλούν όποιον δραστηριοποιείται σε εθελοντικά πλαίσια να συμμετάσχει.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την έννοια και το πνεύμα του εθελοντισμού. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μέσα από τις διάφορες πτυχές του, από τις μορφές που παίρνει ή που του δίνουμε εμείς μέσα από τις εκάστοτε δράσεις και την προσφορά μας.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής εβδομάδας προτείνεται να πραγματοποιηθούν δράσεις (ομιλίες, βιωματικά, διαδραστικά/ δημιουργικά  παιχνίδια, δενδροφυτεύσεις κ.α.) στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Δελφών, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ημερίδα με θέμα τον εθελοντισμό για το ευρύ κοινό και συμμετοχή στο ''Let's do it Greece'' (http://www.letsdoitgreece.org/#homepage) μια ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα (Let’s do it World) που θα λάβει τόπο την Κυριακή 26/4.
Για τον παραπάνω σκοπό, προσκαλούμε όλους εσάς φορείς, συλλόγους, ομάδες, άτομα που δραστηριοποιείστε σε εθελοντικά πλαίσια, σε μια πρώτη συνάντηση προκειμένου να δηλωθούν συμμετοχές στην εθελοντική εβδομάδα, να συζητήσουμε τις ιδέες μας και να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί. Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Άμφισσα και ώρα 11:30π.μ..

Για όσους βρίσκονται μακριά και πιθανώς δεν είναι εφικτό να παρευρεθούν στη συνάντηση, αλλά επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην εθελοντική εβδομάδα, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στη γραμμή του Δικτύου «Ακεσώ» στο 2265023222.

19 Μαρτίου 2015

Σταμάτα να σωπαίνεις... Μίλα!

Αυτή την τέχνη του Σώπα, την εφαρμόζουμε οι Έλληνες παντού...
Χάρη στο Σώπα παιδιά θύματα βίας χάνονται, γυναίκες κακοποιούνται, ναρκωτικά μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, άνθρωποι βασανίζονται... σταμάτα να σωπαίνεις Μίλα! 

Απευθύνσου σε ειδικούς, μίλα με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν, να σε ακούσουν, να σε στηρίξουν και να σε κατευθύνουν κατάλληλα. 



Στο νομό Φωκίδας υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες· απηύθυνε το αίτημά σου στη γραμμή του Δικτύου "Ακεσώ" στο 2265023222. Μπορούμε να βοηθήσουμε!



4 Μαρτίου 2015

Ημερίδα "Παιδί και Διαδίκτυο"

Το Δίκτυο Ακεσώ συμμετέχει στην ημερίδα που διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Νηπιαγωγείου Άμφισσας με θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο».

Στόχος της ημερίδας είναι να πραγματευθεί όλα εκείνα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και ασφαλή χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και παράλληλα με τους κινδύνους που προκαλούνται από την λανθασμένη χρήση, τις αιτίες αλλά και τις λύσεις τους από την άλλη. Σκοπός της ημερίδας είναι η πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση των γονέων.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!


Νέα δράση του Δικτύου "Ακεσώ" σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, τον ΚΟΙΣΠΕ, το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας!


Το Δίκτυο "Ακεσώ" σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περ. Ευθύνης Νομού Φωκίδας «Γιάννης Βολίκας», το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας πρόκειται να πραγματοποιήσουν ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους με τίτλο «Η συμβολή των νέων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στο σύγχρονο περιβάλλον: μια απάντηση στην ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό». 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, ώρες 10.00 – 14.30, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας. Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.
Σκοπός της ημερίδας είναι η εξοικείωση των νέων με τις έννοιες της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσω της επικοινωνίας με νέους επιχειρηματίες του τόπου και με συμμαθητές τους που έχουν πρωτότυπες και εφαρμόσιμες ιδέες επιχειρηματικότητας. Στον καιρό της κρίσης τα επιχειρηματικά σχέδια των νέων, η καινοτομία, η εφευρετικότητα και η εξωστρέφεια συντελούν στο να οραματίζονται, να δρουν και να διαμορφώνουν το μέλλον τους.
Στην ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και όποιος επιθυμεί.   
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 2265022924 και στο omadaergou.fok@gmail.com


Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών "Οι Άγιοι Ανάργυροι"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ & ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑ : ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΤΚ :33100 - ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΑΛΩΝΩΝ 26- ΤΗΛ /ΦΑΞ:2265072685 ΜΕΛΟΣ ΠΟΣΕΑ--ΑΡΙΘ.Μ.Κ.Ο:08509ΣΥΝ11016058Ν0510 email :seaamfissas@yahoo.gr--http:// www.seaamfissas.blogspot.gr 

Δύο νέες εθελοντικές αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών "Οι Άγιοι Ανάργυροι" στις 9 και στις 10 Μαρτίου με την αρωγή της υπηρεσίας αιμοδοσίας του ΓΝΑ. Συγκεκριμένα, η 1η την Δευτέρα 9/3 θα πραγματοποιηθεί μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στην αίθουσα του 3o Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, ώρες 11.30-14.00 και στην οποία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί του. Παράλληλα, θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δελφών και συγκέντρωση φαρμάκων για τον Παγκόσμιο μη Κυβερνητικό Οργανισμό «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Η 2η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει την Τρίτη 10/3 στο Γαλαξίδι, από τις 17.30 έως 20.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολειού Γαλαξιδιού στην οποία συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και άλλοι φορείς του Γαλαξιδιού. Παράλληλα σε κάθε μέρα θα γίνεται ενημέρωση και εγγραφές νέων δοτών μυελού των οστών στο ΚΕΔΜΟΠ (WWW.XARISEZOI.GR) Οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές οπότε η παρουσία όσων έχουν την δυνατότητα είναι πολύ σημαντική!