Ετικέτες

εσωτερικός διάλογος (129) ψυχική υγεία (83) ευαισθητοποίηση (50) πρόληψη (43) υγεία (41) ΕΚΨ&ΨΥ (38) εθελοντισμός (34) κοινές δράσεις (31) νέα (27) άρθρα (23) αιμοδοσία (21) πρόγραμμα ευαισθητοποίησης (20) Κέντρο Ημέρας (19) σχολεία (18) εφηβεία (17) ευπαθείς ομάδες (16) διάλογος (15) οικονομική κρίση (14) ΚΕΔΜΟΠ (11) δότες μυελού των οστών (11) παιδική ηλικία (10) απόψεις (9) ευχές (9) ενδοσχολική βία (8) εξαρτήσεις (8) θέσεις εργασίας (8) ΚΜΨΥ (6) Κοι.Σ.Π.Ε. (6) αλληλοβοήθεια (6) δήμος (6) εθισμός (6) εργασία (6) οικογένεια (6) προσφορά (6) Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (5) έφηβοι (5) αλληλεγγύη (5) παζάρι (5) ΑμεΑ (4) Κοινωνική Εργασία (4) διαμαρτυρία (4) δικαιώματα ψυχικά ασθενών (4) προσχολική ηλικία (4) υποστήριξη (4) ψύχωση (4) Ειδικό Σχολείο (3) Μ.Ψ.Α (3) Π.Η. Ψυχικής Υγείας (3) αναπτυξιακά προβλήματα (3) ενδοοικογενειακή βία (3) ευάλωτες ομάδες (3) κοινωνικό παντοπωλείο (3) λογοθεραπεία (3) ομάδες γονέων (3) ομάδες ευασθητοποίησης (3) ομάδες εφήβων (3) σεμινάρια (3) στρες (3) σύστημα υγείας (3) DSH - PC (2) student voice (2) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2) ΕΕΕΕΚ (2) Ψυχιατρική μεταρρύθμιση (2) άγχος (2) βία (2) γυναίκα (2) δράσεις εκτός Φωκίδας (2) κακοποίηση (2) κατάθλιψη (2) πολιτισμός (2) τέχνη (2) Best Buddies Greece (1) Erasmus+ (1) Δ.Α.Φ. (1) Δίκτυο Φορέων Ψυχικής Υγείας (1) Δίκτυο κατα της Βίας στο Σχολείο (1) Κοινωνικό Σχολείο (1) Π.Ε. Φωκίδας (1) Πριγκίπισσα Χριστίνη (1) Ρομά (1) άποροι (1) δενδροφύτευση (1) διακιώματα παιδιού (1) διαφορετικότητα (1) δικαιώματα παιδιού (1) κοινωνική αναπαράσταση (1) κοινωνικός αποκλεισμός (1) νόμος 3500/2006 (1) ομάδα εργασίας (1) προκαταλήψεις (1) πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα (1) πρόσφυγες (1)

29 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία Άμφισσας και Ιτέας


Ο Δήμος Δελφών καλεί όποιους δημότες επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία Άμφισσας και Ιτέας να επικοινωνήσουν με τα εξής τηλέφωνα:
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ τηλ. 265022905 και 2265351600
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΙΤΕΑΣ τηλ. 265022295 και 2265351121 και 2265351132

Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Φουσέκης επιθυμεί να ευχαριστήσει  όλους όσους στηρίζουν  τη λειτουργία των   Δημοτικών και  Κοινωνικών Παντοπωλείων καθώς και όλους τους χορηγούς  για τις συγκινητικές προσφορές τους.

Η Δημοτική Αρχή, θα ήθελε να παρακαλέσει όποιους επαγγελματίες ή ιδιώτες ή συλλόγους επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα ή είδη ρουχισμού για να διατεθούν μέσα από τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία ΄Αμφισσας και Ιτέας να επικοινωνήσουν  με τα προαναφερόμενα τηλέφωνα και τους κατά τόπους Αντιδημάρχους και Προέδρους. Ειδικότερα υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα σε συσκευασία , αλλά και κάθε προσφορά από εταιρείες παραγωγής τέτοιων προϊόντων, είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη!

17 Φεβρουαρίου 2012

Προβολή της ταινίας της Ίριδας Ζαχμανίδη «ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΗ» στις σχολικές μονάδες της Φωκίδας

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία  Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» σε συνεργασία με το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Φωκίδας (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, διοργανώνουν πρόγραμμα προβολών της ταινίας της Ίριδας Ζαχμανίδη «Πριγκίπισσα Χριστίνη» στις σχολικές μονάδες του νομού Φωκίδας. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών όλων των βαθμίδων γύρω από τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τις δυσκολίες των ατόμων με διανοητικά ή αναπτυξιακά προβλήματα.
Η ταινία «Πριγκίπισσα Χριστίνη» έχει προβληθεί για εκπαιδευτικούς και διδακτικούς σκοπούς στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας», που έγινε το 2009 στην Αθήνα, καθώς και στο πλαίσιο του μαθήματος «Εκπαίδευση ατόμων με νοητική καθυστέρηση» του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει δε πρόσφατα προβληθεί στην Φωκίδα στα πλαίσια της εκδήλωσης «Έτσι είμαι – Ανατρέποντας προκαταλήψεις» που διοργανώθηκε από τους Δήμους Δελφών & Δωρίδας, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Δίκτυο «Ακεσώ», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & το ΕΕΕΕΚ Άμφισσας, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων.
Κατά τη διάρκεια της προβολής παρακολουθούμε την Χριστίνη, μια κοπέλα 31 ετών με σύνδρομο Down, που ζει την καθημερινότητά της σε κέντρο εκπαίδευσης και απασχόλησης ατόμων νοητικά υστερούντων. Η Χριστίνη ντύνεται, βάφεται, φλερτάρει, και θέλει να αρέσει – ο έρωτας κατέχει κεντρική θέση στη ζωή της. Η ιδιαίτερη όμως ενασχόλησή της με το θέατρο και η συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Bella Venezia», των Γιώργου Διαλεγμένου και Λευτέρη Βογιατζή, τη φέρνουν στο επίκεντρο του προβληματισμού που αναφέρεται στην ένταξη των νοητικά υστερούντων ατόμων στη λεγόμενη «κεντρική ζωή».
Οι προβολές που ξεκινούν στις 20 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Μαρτίου 2012,  θα γίνουν σε κεντρικές αίθουσες κοντά στα σχολεία ή σε αίθουσα των ίδιων των σχολείων, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η μετακίνηση των μαθητών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:  
 

Ημερομηνία

Ώρα
Χώρος
Σχολική μονάδα
Συνεργάτες
Δ. 20 Φεβρουαρίου
8:30-10:30
Κυριακοπούλειο Ιτέας
1ο – 2ο Δημοτικό Ιτέας
Μαρία Κουλιανού
11:00–13.00
3ο  Δημ. Ιτέας & Κίρρας
Τρ. 21 Φεβρουαρίου
10:00–11.30
Σχολείο
Δημοτικό Αμυγδαλιάς
Ιωάννα Καλλία
Τετ. 22 Φεβρουαρίου
8:30-10:30
Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας
1ο – 4ο Δημοτικό Άμφ
Χριστίνα Αναστασοπούλου
Μαρία Κουλιανού
11:00–13.00
2ο - 3ο  Δημοτικό Άμφ
Π. 23 Φεβρουαρίου




Π. 24 Φεβρουαρίου




Δ. 27 Φεβρουαρίου




Τρ. 28 Φεβρουαρίου

Κυριακοπούλειο Ιτέας
Λύκειο Ιτέας (θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία)
Ιωάννα Καλλία
Τετ. 29 Φεβρουαρίου
10:00-12:00
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
Σχολεία Δελφών & Δημοτικό Χρυσού
Χριστίνα Αναστασοπούλου
Μαρία Κουλιανού
Π. 1 Μαρτίου




Παρ. 2 Μαρτίου
8:30-10:30
Γυμνάσιο Ευπαλίου
Όλα τα σχολεία Ευπαλίου & Γλυφάδα, Μαραθιάς, Μαλάματα
Χριστίνα Αναστασοπούλου
11:00–13.00
Δ. 5 Μαρτίου

Στο σχολείο
ΕΠΑΛ
Ηλίας Αργυρόπουλος
Ιωάννα Καλλία
Μαρία Κουλιανού
Τρ. 6. Μαρτίου
11.30–13.30
Κυριακοπούλειο Ιτέας
Γυμνάσιο Ιτέας
Ιωάννα Καλλία





Τετ. 7 Μαρτίου
10:00
Στο σχολείο
Όλα τα σχολεία Δεσφίνας
Στάθης Κάππος
10.00-13.30
Στο σχολείο
1η προβ. Δημοτικό Λιδωρικίου  + Δάφνου, Διακοπίου
Ιωάννα Καλλία
(+ από Κ.Μ. Λαζογιώργου, Τζιμαρά)
2η προβ. Γυμνάσιο - Λύκειο
Π. 8 Μαρτίου
8:30-10:30
Βιβλιοθήκη ή σχολεία
(μάλλον 1 προβολή)
Όλα τα σχολεία Γραβιάς & Πολυδρόσου
Χριστίνα Αναστασοπούλου
Μαρία Κουλιανού
11:00–13.00
Παρ. 9 Μαρτίου
9.30 – 11.15
Δημοτικό Ερατεινής
Δημοτικό Σχολείο Ερατεινής
Ιωάννα Καλλία
11:30–13.15
Γυμνάσιο – Λύκειο Ερατεινής
Δ. 12 Μαρτίου

Στο σχολείο
Μουσικό Γυμνάσιο
Ηλίας Αργυρόπουλος
Στάθης Κάππος
Μαρία Κουλιανού
Τρ. 13 Μαρτίου




Τετ. 14 Μαρτίου
8:30-10:30
Αίθουσα Παρθεναγωγείου
Δημοτικό Γαλαξειδίου
Μαρία Κουλιανού

11:00–13.00
Γυμνάσιο – Λύκειο Γαλαξειδίου














13 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση δημοτών για εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Δελφών




«Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου…
Όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!»

Οι ανάγκες της εποχής μας γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς των πολιτών κάθε δήμου της χώρας μας. Είναι έννοια μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό και φάρμακα, αύξηση των μεταναστών που παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους κ.ά.
Προκειμένου λοιπόν, να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καθημερινά προβλήματα δημιουργούνται τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, δηλαδή καταστήματα που παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, βάσει συγκεκριμένων οικονομικο-κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας.
Γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμος Δελφών ζητά από ευαίσθητους δημότες μας να συναντηθούμε, να  συζητήσουμε  και  δημιουργικά να δράσουμε….γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!
Όσοι μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο τους για εθελοντική προσφορά[*]  να έρθουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 17:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα. Μαζί θα χτίσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, σε Άμφισσα και Ιτέα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών μας.


[*] Η εθελοντική προσφορά έχει να κάνει με τη συλλογή και μεταφορά των προϊόντων από τους χώρους συγκέντρωσης στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, τη διανομή και την τυποποίηση των προϊόντων κ.α.

8 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία με θέμα " ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ"

Στα πλαίσια του "εσωτερικού διαλόγου" θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνεργαζόμενους φορείς πως το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Φωκίδας, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δήμου Δελφών και η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, συνδιοργανώνουν ομιλία με τίτλο «ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ» στα πλαίσια των ενημερωτικών παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται στην κοινότητα.

Δείτε την παρακάτω πρόσκληση:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 στις 6 το απόγευμα, στο Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας θα μιλήσουν τα επιστημονικά Στελέχη της Πρόληψης και του Ιατροκοινωνικού Κέντρου  Δήμου Δελφών καθώς και ο  ιερέας  - ψυχοθεραπευτής του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας Δημήτρης Θεοφίλου, για την  άμεση σχέση που έχουν οι εξαρτήσεις και η οικονομική ύφεση καθώς και για  την ταυτόχρονη και ραγδαία αύξηση των εξαρτήσεων που παρουσιάζεται στη χώρα μας αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τελευταίο διάστημα. Θα ακολουθήσει συνομιλία με το κοινό.

Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τον προβληματισμό και  τις   ανησυχίες μας.